Почетна / Избор на Уредникот / Не се срамуваат што не работат, а земаат плата, и учествуваат во политичка кампања.

Не се срамуваат што не работат, а земаат плата, и учествуваат во политичка кампања.

Во не така дамнешно време кога штипски актери се тепаа кој да биде директор, еден од кандидатите за директор во Министерството има речено дека се срами поради тоа што зема плата.Се срамел човекот, но поради наводно малата плата.Сега откако платите им се качија за некои и до 50.000 денари, пак не им се работи.Не сакаат со малиот прст да мрднат.Но затоа со народните пари се вклучуваат во политичка кампања за учесниците во изборниот процес.Ем не работат, ем плата земаат, и ем се секираат за државата.Невиден цинизам, исто и со останатиот дел на уметничката администрација .Ќе загубите три четири дена додека да откриете кој каква улога има за да работи.Ќе загубите неколку дена, за да дознаете кога не работат, и кога треба да работат пак не работат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *