Почетна / Македонија / Нов апарат за анестезија, повеќе успешни операции.

Нов апарат за анестезија, повеќе успешни операции.

Хирургија при Клиничка болница Штип, од денеска има најсовремен апарат за анестезија.Апаратот чини 40 илјади евра, болницата го купи од свои средства.

Според хирургот Д-р Димче Паризов овој парат овозможува во болницата на годишно ниво да бидат изведени плус 600 операции.

Д-р Јованка Стојменовска анестезиолог, кажа дека овој апарат ја следи длабочината на анестезијата, и се‘ што е потреба на оперативниот зафат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *