Почетна / Македонија / Образовна соработка УГД и “Јосип Јурај Штросмаер“ -Осијек

Образовна соработка УГД и “Јосип Јурај Штросмаер“ -Осијек

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Факултетот за воспитни и образовни науки од Универзитетот „Јосип Јуреј Штросмајер“ од Осијек, Р. Хрватска.потпишаа договор за соработка.За старт на соработката  д-р Ивица Келам, од истоимениот факултет  одржа предавање на тема: Биоетичкото образование: состојби и перспективи во Хрватска. Предавањето ќе се одржи во Факултетот за образовни науки.Денеска е  потпишан и  посебен Меморандум за соработка помеѓу двата факултети, т.е. помеѓу Институтот за применета философија и етика при Факултетот за образовни науки – Штип и Центарот за интегративна етика при Факултетот за воспитни и образовни науки од Осијек.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Етапна исплата на пензиите

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2021 година …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *