Почетна / Бизнис / Овчарите не сакаат субвенции,сакаат повисоки откупни цени

Овчарите не сакаат субвенции,сакаат повисоки откупни цени

Претседателот на здружението „Шарпланинец“Меџити Амити, вели дека цената на јагнето моментно е 120 денари килограм жива мера, а според производните трошоци треба да биде минимум 165 – 170 денари.

За разлика од нас, Србија од 100.000 овци некогаш, сега има четири милиони, но дава 65 евра субвенција, а не 15 евра како кај нас, потенцира Меџити.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

За повисоки плати, ја качија цената на струјата

АД МЕПСО 2020 година ја заврши со загуба од 5,8 милиони евра, но тоа не …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *