Почетна / Избор на Уредникот / “Од кафане, до кафане…“
a few cut out figures made of newspapers

“Од кафане, до кафане…“

Зезната работа е денеска да си новинар.Зезнато е од повеќе аспекти, и финансиски, и професионално, и социолошки и статусно.

Зезнато е да си новинар.Уште позезнато е да си новинар кој новинарството го сведува на естрадна тезга.Најзезнато е ако пак си и член на здружението на новинарите на Македонија и тоа од Истокот.

Најзезнато им е не тие што се дел од “академијата“ која како ќе и текне одредува кому “Оскар“.Трчи да одредиш кафана, па трчи да ги убедиш колегите како да ти дадат признание, па зезнато играш во сите номинации.И накрај имаш кафанска колективна “распаљотка“, ама не за новинарство туку за кафана.

Дури падна предлог Здружението на новинарите на Македонија, да се преименува во Здружение на естрадно-кафеански работници.Химна да им биде “Од кафане, до кафане, лечим срцу ране…-Живели

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *