Почетна / Избор на Уредникот / Останаа проблемите од “Радански пат“

Останаа проблемите од “Радански пат“

Ромите убаво го одбележаат Светскиот ден на Ромите, и толку.Останаа проблемите, пробелмите особено предизвикани од немилите случки  во реното именуван како “Радански пат“.

И токму тие што се фотографираа со градоначалникот, тие што говореа во Дом на млади, не кажаа ништо за тоа како ќе ги решат напластените проблеми.За жал ниту овластените институции не кажаа досега ништо како ќе ги решат овие проблеми.

Сигурно имаат тајна стратегија, која не ја откриваат пред јавноста.Или можеби се чека  некој да загине, па потоа надлежните да упатуваат сочувства за нерешените проблеми.Ги повикуваме токму припадниците на Ромите, кои се авторитетни граѓани во Штип, да се заложат во решавање на овој проблем, бидејќи тие што ги создаваат проблемите, најнапред им прават проблем на Ромите па потоа на сите други.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *