Почетна / Избор на Уредникот / Партиите со “фенер“ бараат кандидати

Партиите со “фенер“ бараат кандидати

На политичките фактори има остануваат денови да се доорганизираат и доекипираат за локалните избори, односно за поднесување на листи за градоначалници и советници.Политичките фактори, пардон партиите од најминорните , па се до највлијателните, настојуваат на секаков можен начин да дојдат до кандидатите кои според нив заслужиле, се истакнале да бидат кандидати за градоначалници, или советници.Се вртат телефони, се “мотивираат“ евентуалните кандидати, ама се‘ потешко им оди убедувањето на политичките партии.Не дека нема луѓе заинтересирани за привилегии, но не од тие што се авторитети меѓу граѓаните во општините низ Македонија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *