Почетна / Избор на Уредникот / Пешаците се мета

Пешаците се мета

Фондацијата за развој на локкалната заедница во тек на реализација е на прокет, кој на јавноста и предочува како луѓето кои пешачат во Штип се ставени во подредена положба во однос на возачите и сопствениците на автомобили.На пешаците им е узурпиран просторот за движење, односно тротоарите.Во центарот на Штип тротоарите се узурпирани од страна на угостителски објекти, но и од паркирани возила на тротоарот.Недозволивото паркирање на протоарите и на другите улици , ги принудува пешаците да се движат по коловозот, а на коловозот безбедноста им е загрозена.Се узурипираат тротоари и пред продавници, особено тоа е изразено на улицата Сремски фронт.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *