Почетна / Занимливости / Повеќе пари за високи плати, отколку за продукција?!!

Повеќе пари за високи плати, отколку за продукција?!!

Министерот за култура Стефовска дојде за миг го виде музејот и си замина, замина и без одговор на постевеното прашање, дали високите плати на вработените во институциите од културата и уметноста, а кои се под надзор на Министерството за култура, се рамни на нивната понуда.Народски кажано дали за тие праи вработените во културата одработиле толку.Вагањето е тешко, но статистички тешко дека било која институција  ќе ја одбранат нејзините активности во однос на високите плати.Сегашна состојба пак со Ковид 19 уште повеќе ја наметнува оваа дилема.Плата од 40  илјади денари месечно, и месечно не работење е огледало на неможноста на Министерството да ги реши овие проблеми.сите во културата живеат од платите на другите вработени, кои во вакви околности едјва земаат и по 14.500 денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *