Почетна / Бизнис / Политиката која плаќа да е над бизнисот.

Политиката која плаќа да е над бизнисот.

Политиката како метастаза е присутна во животот на граѓаните.Политиката може да се рече дека како миродија која се става во секоја манџа и се меша со се‘.Па така истата се меша и во бизнис секторот, понекогаш со мерки за подборување на економската слика, а понекогаш поради политички интереси. Ова второто беше направено сношти кога  се заобиколуваа факти за компанија од Штип, и со мал обрт и со мала добивка да се прогласи на најуспешна во Штип.Политичкиот клиентелизам е позната работа, па така ако тие во Скопје кои зеле пари да шират невистини , незначи дека Штип е некаде во пингвинија, па никој ништо не знае, па ќе се протури таква информација.Редакцијата на тој портал треба да се преиспита, дали нивното незнаење е врв на знаењето за нив, или нивното знење е толку минорно, што од пари земање не гледаат подалеку од носот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *