Почетна / Избор на Уредникот / Предвремени локални во закон ги нема, ги има на јаве.

Предвремени локални во закон ги нема, ги има на јаве.

Во Штип на 13-ти декември ќе се одржат предвремени локални избори, иако Законот за локална самоуправа не предвидел дека може да има предвремени градоначалнички избори.Државата изборна комисија ги распиша овие избори надвор од закон и никому ништо.Факт е дека Штип по заминувањето на Бочварски на фунцијата Министер има вршител на должноста градоначалник.Ќе беше порационално да се донесеше административно решение до редовните избори кои се во октомври идната година.Вака ако забревта пандемијата , тешко ќе можете да ги убедите членовите на општинските одбори да ги спроведат изборите, а уште помалку да ги натерате луѓето да излезат на избори, за по некои шест месеци повторно да ги мачите да излегуваат и да гласаат за советници и нов градоначалник.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *