Почетна / Избор на Уредникот / Птиците не умираат пеејќи, ниту нивниот измет

Птиците не умираат пеејќи, ниту нивниот измет

Во Штип неговиот епицентар е дотеран, пристојно чист и така се одржува, но сепак има места кои се задскриени и се извор на гадотија.Некогашното забавиште е една од тие локации, е во центарот , а е максимално заразиште поради депонијата тамошна и нехигиената.

Второт е за трговскиот центар.Птиците кои не умираат пеејќи свиле гнезда таму, ама изметот е на тротоарот.Бидејќи тоа никој не го забалежува ѓубрето станало во огромна количина, нормално бактериите и вирусите демнат во заседа.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *