Почетна / Избор на Уредникот / Селските кооперации, како дел од кови животот.

Селските кооперации, како дел од кови животот.

Ковид 19 измизли нов систем на рекреација на пензионерите.неможеш да ги скротиш од 5 часот па до 12 до кога им завршува циклусот.Во тие седум часови не се обидувајте ништо, нема да успеете бидејќи го немате целото време на располагање, како што го имаат пензионерите.Забравете продавници аптеки, па и банки.Заборавете месарници, сигурно се спремаат да одат на излет пензионериве.сите со маски под нос.И некако по договор се распоредиле по маалските продавници  на пристојно растојание, седат пијат пиво, мезат месен нарезок заедно со вегета.Повеќето од сегашниве пензионери избегаа од селксите кооперации, но кооперациите заедно со се ковид 19 дојдоа кај нив.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *