Почетна / Избор на Уредникот / Се зголемува бројот на дипломирани студенти.

Се зголемува бројот на дипломирани студенти.

Бројот на дипломирани студенти во Македонија лани бил за 2,2 отсто повисок во споредба со 2018 година, објави Државниот завод за статистика. Од вкупниот број дипломирани студенти, 85,5 % се редовни, а 14,4 % се вонредни. Процентот на дипломирани студентки изнесува 57,7 %. Од вкупниот број студенти, 36,4 % дипломирале во рокот, додека 63,5 % дипломирале по рокот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *