Почетна / Избор на Уредникот / Се хранат од државни пари, а несат јајца кај политички партии

Се хранат од државни пари, а несат јајца кај политички партии

Носители на изборните кампањи и претходни и сегашни, се универзитетски професори.Нивното учество е евидентно, независно која политичка провиниенција ја застапуваат.

Факт е дека се вработени на универзитети.Универзитетите се однесуваат досега како ноеви.Ниту се оградуваат, ниту подржуваат ставови.Молчат, небаре секогаш важи молчењето е злато.Уште потрагично е што дел од таа номенклатура се вработени во државни универзитети, универзитети кои ги плаќаме ние граѓаните.

Тогаш ставовите на професорите ако не се огласи универзитетот, се став на самата институција.

Универзитетите мора да направат дистинкција од личните ставови на нивните професори, бидејќи сите граѓани даваат пари за истакнатите политички фигури, божем професори земаат плата од нас граѓаните, а не од нивните политички ставови.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *