Почетна / Избор на Уредникот / Синдикатот ја зголеми членарината.

Синдикатот ја зголеми членарината.

Револт има кај синдикалното членство на синдикатот на јавната администрација.ИМено со пусулче од Скопје им е наложено на раководствата на синдикатот особено во јавните претпријатија , како и администрацијата, ведна да се зголеми месечната членарина од 60 на 240 денари по член.Без да биде информирано членството за новата вредност на членарината, од платите за јули веднаш им била скината синдикалната членарина.Работниците револтира и велат синдикатот нека издејствува покачување на платите во процент колу што е зголемена нивната членарина, инаку ќе го напуштат синдикатот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *