Почетна / Избор на Уредникот / “Слова за словото“ од неговот Блаженство Господин Господин Стефан

“Слова за словото“ од неговот Блаженство Господин Господин Стефан

Во организација на Домот на културата “Ацо Шопов“, денеска беше  промовирано петттомното издание на “Слова за словото“ од поглаварот на Македонската православна црква – Охридска арххиепископија, неговото блаженство Господин Господин Стефан.Овие пет книги издадени во чест на триесет годишнината од хиротонисувањето , се сведоштво за вербата во божјиот збор, дел од овие беседи, всушност се изговорени и пишани токму во Штип, како што вели поглаварот Господин Господин стефан, додека тој беше Митрополит на Брегалничката епархија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штипско културно лето ,36-ти пат.

Општина Штип ќе го организира 36-тото издание на манифестацијата од уметноста, културата, забавата “Штипско културно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *