Почетна / Бизнис / Со години не плаќале , а трошеле вода

Со години не плаќале , а трошеле вода

20-тина жители има селото Горни Балван во општина Карбинци.Покрај тоа што ги мачи нерешената сообраќајна инфраструктура која ја немаат, ги мачат и активностите на Јавното претпријатие “Плачковица“.Лица од ова претпријатие бараат од жителите на селото да склучат и тоа за прв пат договори за користење на вода од Хидросистемот “Злетовица“, со тоа што кога ќе ја добиијат фактурата треба да ги платат трошоците наназад за 7 до 8 години.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *