Почетна / Занимливости / “Среден прст“ од работниците за божемните актери

“Среден прст“ од работниците за божемните актери

Видовме како актери на штипскиот театар покажуваат среден прст на новата Влада.Нели демократско право , дали некого ќе го почитуваш или не како власт.Од друга страна актерите имаат договор за работа со Министерството за култура, и како тоа ќе покажете среден прст на тој што ве вработил.Како да му покажете среден прст на тој што ви овозможува плата над 50.000 денари, а со години не сте се појавиле на работа, освен да пишувате недоветности по социјалните мрежи.Сегашново време, луѓе болни под маски одат на реабота и заработуваат едвај 14.500 денари, овие алавите актери со децении на одат на работа, земаат од устата на работниците  кои земаат минимална плата и одозгора ги исмејуваат тие што одат на работа.Е сега овој средниот прст мора да предизвика трансформација, кој не работи, нема да зема плата.Неможе божем уметници да имаат подобар третман од Ристановски, од аматерката Атиџе и од други уметници кои тежат во меѓународни рамки.а овие нашиве дембели да купуваат мобилни во кеш од над 500 евра, и в лице да им се смеат на работниците, кои работат и за штурецот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *