Почетна / Избор на Уредникот / Старите специјалистички извештаи неважеа, за сега да важат

Старите специјалистички извештаи неважеа, за сега да важат

Фондот за здравствено осигурува испратил писмо со информација до аптеките низ Македонија, дека не смеат да издаваат лекови на сметка на фондот со старите извештаи на субспецијалисти, специјалисти лекари.Ваквата таинствена одлука на фондот до крај ги разгневи лицата кои мораат да земаат терапија.Лутито велат како да земеме нови извештаи кога поради ковид протоколите лекарите не работат со пациенти и случаеви кои не се итни.Како ние сега да опстанеме, или фондот откако ќе поченеме заради драматика ќе не впише во бројот на починати од Ковид.

Најновата вест е:Фондот за здравствено осигурување по реакцијата на редакцијата, ја поништи одлуката, така да граѓаните со старите извештаи можат да си ја подигаат препишаната терапија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *