Почетна / Избор на Уредникот / Стари игли, за нови здравствени проблеми

Стари игли, за нови здравствени проблеми

Дијабетирачи , граѓани на Штип кои се на инсулинска терапија, денеска сериозно реагираа на недостаток на игли за инјектирање на инсулин.Наводно од клиничката болница им делеле игли произведени 2014, а рокот на траење завршил во 2016 година.Токму поради тоа дијабетичарите од повеќекратната употреба на тие игли добиваат сериозни рани.Од клиничката болница каде се подига инсулинската терапија, порачуваат секој дијабитичар кој има проблем со иглите па и со останатат инсулинска терапија да се јави  во болницата во одделот каде што се дели инсулинската терапија и да добие нови игли со рок до 2024 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Промоција“Слова за Словото“.

Утре  во Домот на културата “Ацо Шопов“ ќе биде направена промоција на петтомното издание на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *