Почетна / Бизнис / Струјни арамии

Струјни арамии

Струјниот ценовен удар, е удар само за граѓаните.МЕПСО и ЕСМ двете јавни претпријатија во првото шест месечие не покажале загуба.Тоа особено се однесува на МЕПСО, впрочем да беше обратно, немаше да бидат делени дивиденди, значи МЕПСО искажал добивка.Во оваа државна фирма на сите вработени им е поделен регрес за годишен одмор К-15 во висина над 400 евра.ТЦ “Осломеј“ со сите невработени плата земаат Термоцентралата неготино исто така не работи, а ите земаат плата.РЕК Битола работи само еден блок но сите вработени земаат цела плата.На меѓународната берза за електрична енергија, пред извесен период оваа година еден мегават струја се продаваше  50 евра, сега цената е 35 евра за мегават електрична енергија.Со цел да си ги задржат придобивките односноповторно да се дели  висока дивиденда, се иплаќаат високи цени за услуги кои не врадат толку пари.На сите електрични арамии најдобро светли им се парите броени на кандилце.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *