Почетна / Бизнис / Текстилните газди ќе даваат стипендии.
sewing machine and item of clothing

Текстилните газди ќе даваат стипендии.

Текстилната индустрија го губи здивот во конкуренција со останатите гранки особено електрониката, здравството па и градежништвото.Се помалку луѓе сакаат да живеат од игла и конец.Причини има од ниски плати до пребогати газди.Со цел да обезбедат квалитетен кадар некои од штипските конфекционери реија да стипендираат по еден двајца средношколци и студенти.Месечната стипендија би била 3.000 денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

ТЕЛЕКАБЕЛ – ПРАЗНИЧНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ , ИНТЕРНЕТ СО ГОЛЕМИ БРЗИНИ

За празниците Телекабел на корисниците на оптички интернет им овозможи поголеми брзини  на интернет, за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *