Почетна / Бизнис / Трговско крадење

Трговско крадење

Божемна трговска марка.Божемна е оти краде, и тоа на дебело, краде од потрошувачите.Парче кашкавал во вакуум пакување ,кое треба да помине на касата, и да платите.Тоа што не го знаете во моментот е дека овој трговски ланец не ве поткраднува туку ве краде.А, ве краде со грамажа, на пакувањето пишува дека тоа парче кашкавал има 700 грама и дека за него треба да платите 228 денари.На повторно мерење баш на ова парче кашкавал во суперемаркетот, парчето тежеше нешто повеќе од 300 грама.Крадењето од 400 грама во корист на трговската марка , подлежи на кривичен прогон.За да не збогатуваме некого поради тоа што крадел, се‘ што ќе мислите дека е крадење во грамажа, барајте да ви го премерат, вака 100 денари ќе ви земат повеќе, а вие ќе јадете 400 грама помалку, одноно нема што да јадете, толку сте му дале на сопственикот на трговската марка.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *