Почетна / Избор на Уредникот / Тротоарот не е гаража

Тротоарот не е гаража

Веројатно како и се останато, од инает на соседите и пешаците, некои “комбајнери“, тротоарите ги третираат како гаража.Во населбата 8-ми ноември  повеќепати возило “Рено Меган“, е паркирано и во должина и во ширина на тротоарот.Пешаците сакале нејќеле мора да одат по коловозот, кој исто така на половина е зафатен со автомобили, а другата половина е за автомобилски сообраќај.Нормално дека возилото не е виновно, виновна е “комбајнерската свест“, дека никој ништо не му може на “комбајнерот“.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *