Почетна / Избор на Уредникот / Уличното се уништува штом ќе се постави

Уличното се уништува штом ќе се постави

Јавното претпријатие “Стипион“, прави максимални напори  да обезбеди  подеднакво улично осветлување во градот.Во изминатите денови интензивно се работеше на локацијата наречена Дузлачки рид.Наместени се 37 бандери, потрешени над 5 киломтри кабел, ставени над  сто сијалици.Сега повторно кукање немале улично осветлување, па како да имаат кога веднаш то се ставени светилките половината се искршени, се сечак и крадат кабли, се краде електрична енергија, и се бараат светилки за дома.Таа работа не бидува , или грашаните кои изградија едно чудо дивоградби ќе се однесуваат како што треба или улично не ќе имаат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *