Почетна / Избор на Уредникот / Управните одбори како уставните судии.

Управните одбори како уставните судии.

Јавното претприијатие “Исар“ загуби судски спор  во висина од околу 1.6 милиони денари, поради неисплатени надоместоци на поранешни членови на Управниот и надзорниот одбор на ова претпријатие.Имен пред неколку години додека локалната власт ја командуваше ВМРО ДПМНЕ, во управниот и надзорниот одбор, отгашниот состав на советот именуваше луѓе да управуваат со претпријатието.ИНаку членувањето во вакви одбори е волнотерска  е не професионална обврска.Но, како што не дал гспод, управниот одбор само си донел одлука за покачување на цените на паушалите, тие сакале ама директорот не сакал да прифати.Па ајде на суд, и сега што е најчудно судот и основен и апелација ги прифаќа тужбите и донесуваат пресуди во корист на тогашни членови на управни и надзорни одбори.Иронијата да биде уште поголема, на ваквиот бандитизам,не реагирал ниту јавниот правобранител, кој има законска обрвска да го штити имотот на државата и општините.И на крај судиите воопшто не обратиле внимание или народски кажано се правеле на Тошо, поради фактот дека основач на јавното претпријатие Исар е Советот на општината, и дека тој нема донесено одлука за зголемување на висината на паушалите.Ова му доаѓа како сега Уставните судии што си гласаа за да продолжат да земаат по 1.500 евра плата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *