Почетна / Избор на Уредникот / Фантастично скапи празници

Фантастично скапи празници

Ужасно скап Велигден и ужасно скап празник Први Мај.Во Црква ретко кој верник повеќе нои масло за јадење.Маслото за јадење чини цело богатство.120 денари ја за литар ја за 900 грама.И тоа само на рафинираното сончогледово масло.Литар рафинирано масло за јадење од маслинки или маслиново масло има иста цена како ова од сончоглед.Тоа е нормално така бидејќи во Македонија монопол е на еден производител и тој ги диктира пазарните услови.Што му вреди на народот, има да се знае кој користи брилијантно масло  со дијамантска цена.Месото е посебна приказна, кај нас во Македонија сите видови на месо , па и тоа што не е месо имаат повисока цена и од Србија, и од Бугариија, па дури и од Хрватска.Честити пеколно скапи празници.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *