Почетна / Спорт / Федерацијата на фудбалските мафијаши, има мафијашки буџет за себе.

Федерацијата на фудбалските мафијаши, има мафијашки буџет за себе.

На неодамнешното Собрание на Федерацијата на Фудбалските Мафијаши во Охрид, делегатите едногласно го изгласаа финансискиот извештај за 2018 година и буџетот за 2019 година, според кој инвестицискиот буџет е 100.000 евра, а маркетингот на федерацијата ќе потроши дури 316.600 евра (?!).

Ф.Ф.М. си предвидела 46.250 евра за својата емисија куќа на фудбалот, како емисија за промоција на домашниот фудбал, која еднаш неделно одеше на македонски телевизиски канали. Арно ама, сега воопшто и ја нема на телевизија.

Во делот на маркетингот се и 85.700 евра кои ФФМ ги троши за преносите на прволигашките и дел од второлигашките мечеви на својата платформа на интернет-сраницата.

Интернет сајтот на ФФМ е трошок од 110 илјади евра (6.394.620 денари) и е за 10.000 евра поскап од 2017 година, а интересно во делот за графички услуги и пропаганда.Ако се собере сè – само продукцијата на ФФМ во 2019 година ќе потроши 185.630 евра. Парите мафијашите ќе си ги стават во сопствените џебови .Фудбал и онака нема, а трибините се гнезда за чавки, и други пилци.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Втора лига нема да игра на “Распен петок“.

Наместо во петок, како што беше најавено, сите средби и во Вторите лиги ќе се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *