Почетна / Спорт / ФФМ не ја ферма државата

ФФМ не ја ферма државата

Последното политичко упориште на криминалното владеење на ДПМНЕ и ДУИ е фудбалската федерација на Македонија.Денеска по системот никој ништо не ни може избраа претседател од само еден кандидат Муарен Сејдини.Не им важно што Агенцијата за спорт и млади  им наложи да го одложат собранието и да ги усогласат документите со Законот за спорт, и згора најнапред да се расчисти со финансискиот криминал.

Ним тие боксери, сечачи  на дрва, ѕидари, гипсари и ниту еден асален делегат од клуб бидејќи се делегати од времето на ДПМНЕ навикнати на криминални методи, на криминален начин избраа претседател.

За сите други здруженија на граѓани и асоцијации важат Законите на државата, за Фудбалската мафија тоа не важи.Во Македонија и онака нема фудбал, не е на одмет, да се забранат првенствата под закрила на фудбалската мафија, и откако сите нешта ќе бидат расчистени и поставени на цврста законска основа, да се игра играта фудбал, а не да се игра театар во интерес на ракатка луѓе од ДПМНЕ и ДУИ, божемен фудбал.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *