Почетна / Избор на Уредникот / Цел Штип е инфективно одделение.

Цел Штип е инфективно одделение.

Штип  606, активни 300, Свети Николе 200, активни 185.Речиси половина Штип е под ковид.Св.Николе целосно.Нема системско решение за спас од корона вирусот.Има половични решенија, но тие вооппшто како и да не постојат. Во Штип кај и да е ,ќе има некоја свадба , додуша имаше во гетоизираните предели на Штип, но наскоро и тоа ќе се случи, како што се случува во поголем дел од кафетериите викендите да се полни дупка.Образложение на дел од газдите на тие кафетерии кои не почитуваат ниту една норма а се во центарот на Штип, е дека народот сака да излегува.Фино, елегантно толкување.Ги замолуваме надлежните уште сега да се зафатат со сериозно проширување на инфективното одделение, или пак поедноставно ќе им биде цел град да биде инфективно.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *