Почетна / Македонија / Чествување

Чествување

По повод 8 септември – Денот на независноста на Република Македонија и 72 година од крајот на Граѓанската војна во Грција 1946 -1949 година, на 8 септември 2021 година (среда) со почеток во 10:30 часот, Здружението на македонците од егејскиот дел на Македонија „Мирка Гинова“ организира чествување на Споменикот на децата бегалци во дворот на македонската православна црква „Свети Константин и Елена“ во населбата Балканска, општина Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *