“Четр`се“

Во Дом на млади привршуваат подготовките околу реализацијата на програмата предвидена за манифестацијата “40‘се“.

Програмата со која се одбележува обичајот кој е во регистерот на нематеријалните културни добра на УНЕСКО ’40-се“, ќе започне напладне со настап на Градскиот хор, а потоа ќе продолжи со настап на Народниот оркестар при Среднот мучичко училиште “Сергеј Михајлов“, под раководство на професорот Илија Ќосевски.Публиката ќе ги види и настапите на танчерски групи Хепи денс тајм, Брејк д флор, Гет фит, Во објектот Дом на млади ќе биде отворена изложбата на студентите при ликовната академија на Универзитетот Гоце Делчев, ќе има литерарни читања, а во вечервните часови на рок подиумот ќе застанат и настапат групите Аероплан, Доктори и врела линија.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *