Почетна / Избор на Уредникот / Штетите од корупцијата…

Штетите од корупцијата…

Колку е штетна корупцијата низ примерот на образованието и човечкиот капитал:- корупцијата целосно го девастира образовниот систем од каде треба да се продуцира знаење,- корупцијата ги демотивира младите да инвестираат во човечки капитал, – корупцијата ја одвраќа интелектуалната класа да се вклучи поактивно во општествено-економските процеси со цел да придонесе повеќе во развојот на државата, – корупцијата придонесува за brain drain со што трајно се губи голем човечки потенцијал кој треба да биде носечка развојна сила на државата, – корупцијата предизвикува погрешна кадровска селекција во приватниот, а особено во јавниот сектор. И уште многу негативни ефекти…

Универзитетски професор Д-р Дарко Лазаров

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *