Почетна / Занимливости / Штип го има Макфест

Штип го има Макфест

Макфест ќе го има своето 35-то издание.За прв пат Фестивалот ќе се одржи на отворено, односно на плоштадот “Слобода“, согласно нормите за заштите од Ковид 19.Се‘ ќе биде подредено на заштитата од Ковид, но и на промоција на макфестовската музика, онаа што остана за паметење и, онаа што треба да биде за паметење.Две вечери, првата ревијална со потсетувања на најголемите хитови од Макфест во интерпретација, на :Тања Кочовска, Олгица Христовски, Мики Јовановски Џафер, Дарио Панковски, Трајче Манев, интервали и други, и во придружба на биг бендот предводен од Љупчо Мирковски.Другата вечер е натпреварувачка, тогаш на сцената како изведувач ќе се ојави македонската верзија на италијанскиот хит мејкер и изведувач-Албано, во ликот на Григор Копров.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *