Почетна / Избор на Уредникот / Штип-Град на конзули

Штип-Град на конзули

Ако мислевте дека Битола е град на конзулите, се прелагавте.Тоа, беше некогаш.Сега, Штип е град на конзули и конзулати.Ете денеска конзулат отвори Република Унгарија.Ги имавме досега конзуларните претставништва, на :Летонија, Естонија, Романија, Црна Гора, и сега на Унгарија.Имаме конзуларни претставништва поради дипломатски пасоши на одредени лица.Повеќето од конзулите во Штип, не се од Штип, последен пример е Бранко Азески кој е од Охрид, живее во Скопје, а беше конзул во Штип.Сега повеќе не е конзул, црногорците го отповикаа.Друг конзул ја летна од државата живее во друга, не му чинела Македонија, поради тоа што имал сомнителни зделки.Кознули за чепатлк имаме, за проекти од јавен интерес немаме конзули.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *