Почетна / Занимливости / Штип-фокус на уметничката фотографија

Штип-фокус на уметничката фотографија

Фото клубот “Широк агол“ организатор на меѓународен фото конкурс  со име  Салон Астибо..Оваа светска презентација на мајсторските  изведби на фотографи од светот е подржана од двете најмоќни светски фотографски асоцијации.Конкурсот кој е од отворен тип завршува на 16-ти август, има и можност истиот да биде продолжен за една недела по што следува жирирањето на пристигнатиот фотографски материјал и негова категоризација.Покрај оваа активност во тек е и пријавувањето за македонскиот фотографски куп.Испраќањето на дигиталните фотографии треба да заврши на 7-ми септември, а потоа оценувачката комисија треба да ги одреди најдобрите.Зоран Здравев сприрутус мовенс во фотографската уметност истакнува дека целта и за двата конкурса е презента ција на фотографијата како уметност, како начин на размислување, но и анимирање на полади лица за сериозно и длабоко навлегување во светот на фотографијата.По завршувањето на конкурсите, бидејќи на власт е Ковид 19 ќе се направи он лајн платформа преку која граѓаните ќе ги видат уметничките фотографии.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *