Почетна / Македонија / Штип ќе се задолжи за 16 милиони денари

Штип ќе се задолжи за 16 милиони денари

Општина Штип има намера долгорочно да се задолжи.

Планирано е Штип како општина да се задолжи за 16.000.000 денари заедно со се‘ каматата и за тие пари да набави возило за зимско одржување на улиците, и возило за собирање на комунален отпад.

Во своите критериуми општината бара грејс период од 3 години, и потоа враќање на долгот за десет години, во полугодишни ануитети.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *