Почетна / Занимливости / Јагма за “Нашиот пат“

Јагма за “Нашиот пат“

“Ако не постои утре„ и “Девојката од Бруклин„ од Гијом Мисо и “Т.е. љ.у.б.а.м. – тоа е вистината„ од Александар Алексов.Следуваат “Девојката и ноќта„ и “Апартман во Париз„ од Гијом Мисо, “Математика 4, Збирка задачи со тестови и активности„ од Јадранка Клисарова, “Точка на измама„ од Ден Браун. На осмото место повторно е Мисо со “Во еден моме “Ноќ и ден” од Вирџинија Вулф и “Душокршачот„ од Себастијан Фицек.

Ова не се најпродаваните книги во Македонија, бидејќи во моментов најпродавана книга или издание е “Нашиот пат“ од авторите Џи Пи и Стефонатор.Двајцата јутјубери со нивниот издавач Просветно дело, имаа нос да заработат, покрај тоа што за другите лица работат празни множества односно по штипски кажано  зјај пазар.Јутјуберите за истите тие лица претежно деца до 7-одделение отпечатија книга која нема литерарна ниту било каква уметничка вредност, но се купува од децата.Бројот на продадените книги секојдневно се зголемува, да речеме повеќе од бројот на тие што  јадат чоколада.За јутјуберите важи народната сега му е мајката, додека  за просветата, за литературата, за образованието, па и за воспитанието, важи, ајде на психоанализа.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *