Почетна / Избор на Уредникот / Ќе бие ли повторно “Саат кулата“ во Штип

Ќе бие ли повторно “Саат кулата“ во Штип

Многу скоро една од знаменитостите на Штип , “Саат кулата“ќе ја доживее својата реконструкција.За оваа намена  Заводот за заштита на спомениците и музеј од Штип преку Источен плански регион обезбедени се 5.600.000 денари .По реконструкцијата Саат кулата  како објект ќе биде галерија, ќе биде заменет стариот механизам, кој ќе стане музејски експонат, место него ќе биде вграден друг механизам и часовникот повторно ќе го означува времето.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *