Почетна / Занимливости / Ќе имаме богата понуда на настани од уметноста и културата

Ќе имаме богата понуда на настани од уметноста и културата

Националната установа центар за култура “Ацо Шопов“ за утре свика конференција за печатот радио и телевизија, на која ќе биде претставена целосната програма за септември на оваа институција.Од она што е познато за издвојување во дрмаската уметност се:

“ЕДИП КОМЕНТАРИ”

Дата: 09.09.2021 Четврток

Локација: Дом на култура – Штип

Почеток: 20:30ч..

Стендап комедија со Марјан Георгиевски

Дата: 10.09.2021 Петок

Локација: Дом на култура – Штип

Почеток: 20:30ч..

“Ja koja imam nevinјe ruke” Монодрама на Весна Томинац Матачач од Р. Хрватска во соработка со ЗГ Либертас

Дата: 11.09.2021 Сабота

Локација: Дом на култура – Штип

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *