Почетна / Избор на Уредникот / Ќе се гради платформа, реконструкција на црква, изборен асфалт.

Ќе се гради платформа, реконструкција на црква, изборен асфалт.

Градоначалникот на Штип Благој Бочварски и министерот за Локална самоуправа Горан Милевски денеска промовираа за јавноста неколку проекти.Изградбата на новата платформа на паркирање е заеднички проект на Штип и Министерството за локална самоуправа.Вкупниот буџет за градба на платформата е 18 милиони денари.Платформата ќе овозможи паркирање на 40 автомобили.Вториот проект кој е промовиран е реконструкцијата на црквата Св.Василиј на Исарот во Штип.Од денеска започна и асфалтирањето на местото викано аргач.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *