Почетна / Избор на Уредникот / 102 години од раѓањето на Киро Глигоров

102 години од раѓањето на Киро Глигоров

По повод 102 годишнината од раѓањето на првиот Претседател на независна Република Македонија, Киро Глигоров, ОМЦ „Киро Глигоров“, на 3 мај 2019 (петок), организира отворен ден, за посета на спомен собата, при што ќе биде проектиран и краткиот биографски филм за Глигоров.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Џамбаски сака anshluss врз Македонија

Една нација живее на двете страни од границата Деве Баир, а тоа е бугарската, ова …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *