Почетна / Македонија / 12-ти октомври неработен ден, за сите.

12-ти октомври неработен ден, за сите.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2020година (недела), Денот на народното востание, е државен празник.Понеделник, 12 октомври е неработен ден за сите граѓани наРепублика Северна Македонија.Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на народното востание.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ден на македонскиот јазик – 100 години Блаже Конески

Филолошкиот факултет при УГД (Катедра за македонски јазик и книжевност) организира одбележување на Денот на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *