Почетна / Избор на Уредникот / 2222 година ќе биде изградена Клиничка болница во Штип

2222 година ќе биде изградена Клиничка болница во Штип

Клиничката болница ќе биде изградена 2222 година.Грчката компанија Итеркат, која е носител на договорот за изградба на клиничката болница, го раските договорот со подизведувачот штипски Бетон.Работите беа застанале и никако да тргнат.Пред неколку месеци Министерот за здравство Филиче , кажа дека поради такви нерасчистени односи изведувач подизведувач, клиничката болница комплетно ќе биде изградена во 2020 година.И оттогаш пауза, пак ништо не се работеше, се до овие денови кога Бетон замина во историјата.Оваа компаниија од успешна сега е пред банкрот, бидејќи лакоми политичари и адвокати мислеа дека парите од државата ќе дојдат кај нив.Пред нас граѓаните е период на исчекување, да се најде друго подизведувач.Најмудро ќе беше министерството за здравство да им каже збогум и на грчката фирма, која докажа дека е со балкански менталитет.Сакаат многу пари за малку работа.А ние граѓаните ќе го молиме бога , да ни го чува здравјето, друг нема кој.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *