Почетна / Македонија / 64 деца во градинка без надомест

64 деца во градинка без надомест

64 дечиња на самохрани родители на територија на општина Штип ќе посетуваат бесплатно детска градинка.За таа цел  потпишан е  договор со детските градинки, Вера Циривири Трена и Астиво, во координација и со Министерство за труд и социјална политика за една хумана мерка којашто еве веќе втора година се реализира во Штип.Обезбедени се потребни средства во висина од 1.500.000 денари за оваа мерка.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *