Почетна / Инфо / Средношколски уписи

Средношколски уписи

Од денеска започна првото пријавување, за првиот уписен рок во средните училишта во Штип.238 ученици е планирано да бидат запишани во Средното медицинско училиште “Јане Сандански“.Таму се бараат минимум 70 поени за учениците да бидат запишани.Во гимназијата “сл.Стојменски“ има слободни 238 места.Долната граница за прием на ученици е 60 поени.Најмногу слободни места за запишување на средношколци има ЕМУЦ“ Коле Нехтенин“.Таму во сите занимања со се угостителската паралелка ќе бидат запишани 334 ученици.Долната граница на поени потребни за запишување е 50.Дури 170 слободни места за запишување има во текстилното училиште “Димитар Мирасчиев“, а во Музичкото училиште “Сергеј Михајлов“ е предвидено запишување на 68 ученика во две паралелки

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *