Почетна / Избор на Уредникот / Бела е црна Брегалница

Бела е црна Брегалница

Реката Брегалница беше бела како памук, како снег, како брашно .Во потрага по загадувачите се дадецел Штип  и градоначалникот Бочварски, заедно со надлежните инспекциски служби.Денеска Бочварски на прес  објави дека Инспекторите констатирале дека транспортна фирма добавувач на течност којашто се употребува во производствениот процес на фирмата Техникал Текстајл имала пукање на цревото со што течноста преку атмосферскиот канал се слеала во река Брегалница..Од страна на ЦЈЗ Штип и ЈП „Исар“ е извршен увид и на штипските бунари за водоснабдување на градот со вода, којшто се повисоки и заштитени и нема нивно загадување.ЦЈЗ Штип и ЈП „Исар“ во наредните 3 дена ќе вршат вонредни контроли на влез, на излез и низ мрежата. Филтер станицата којшто покажаа дека квалитетот е согласно правилникот за безбедност на водата според хемиска и бактериолошка анализа Во текот на денот постапуваат инспекторатите за животна средина и се  очекуваат информации за целосно затворање на постапката.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *